Agroclimatic Conditions and Productivity of Vegetable Crops in the Ukraine

Authors: Bozhko L.E.

Year: 2006

Issue: 01

Pages: 119-127

Abstract

Influence of weather conditions on the rates of development and generation of productivity for egg-plant, paprica, tomatoes and cucumbers in various soil-climatic areas of the Ukraine is examined. Quantitative dependences of interphase period duration upon mean temperature of the air for the period as well as capacity of the crops upon various agroclimatic indices are presented. Provision of heat of vegetable crops in all agroclimatic areas of the Ukraine is estimated.

Tags: crop capacity; phases of development; provision of heat; tendencies; vegetable

Bibliography

  1. Абрамов В.К. Климат и культура огурца. – Л: Гидрометеоиздат, 1974. –134 с.
  2. Божко Л.Е. Влияние температуры воздуха на урожайность перца // Метеорология и гидрология. 1979. – № 6. – С. 85 – 89.
  3. Божко Л.Е., Пыхтина М.А. Влияние температуры воздуха на темпы развития баклажан и сладкого перца // Метеорология, климатология и гидрология, 1982. –Вып.18. – С. 97 – 102.
  4. Ершова В.Л. Возделывание томатов в открытом грунте. – Кишинев. – Штиница, 1978. – 289 с.
  5. Алпатьев А.В. Помидоры. – М.: Колос, 1981. – 304 с.
  6. Полевой А.Н. Теория и расчет продуктивности сельскохозяйственных культур. – Л.: Гидрометеоиздат, 1983. – 185 с.
  7. Шашко Д.И. Агроклиматические ресурсы СССР. – Л.: Гидрометеоиздат, 1985. – 247 с.
Download full text (PDF)